Hoppa till innehåll

Kista

Central Hub

Urbant och hållbart med kreativa mötesplatser

Status

Planeringsfas

Om projektet

Central Hub ger dig möjligheten att bo i ett unikt stadskvarter mitt i centrala Kista. Här omvandlar vi Ericssons tidigare kontorsbyggnad i tegel till ett nytt bostadskvarter med blandade boendeformer och lägenheter för livets alla skeenden. Återbruk och hållbar renovering är i fokus när vi skapar hållbara hem med levande bottenvåningar för en dynamisk och inkluderande stadsmiljö.

Innergården blir något utöver det vanliga med möjligheter till avkoppling, umgänge, lek och odling samt ett gemensamhetshus för fest och samvaro. På taket skapar vi en intagande takterrass med enastående utsikt i alla väderstreck, pergola och sköna sittytor.

När du kliver ut på gatan har du Kista Galleria mitt emot, tvärbanan vid husknuten och tunnelbanan ett stenkast bort. Under hela kvarteret finns ett stort garage och här är ambitionen bilpool och ett generöst cykelförråd.

Fakta

Säljstart
Ej bestämt
Rum
1-4
Boendeform
Lägenheter
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Miljömärkning
BREEAM-SE
Antal bostäder
ca 430

Intresseanmälan

Genom att anmäla ditt intresse får du löpande information om våra bostäder i projektet.

Mitt i smeten med milsvid utsikt över stan

Du får tillgång till Kistas största innergård med grönska, sittplatser, lekytor och ett gemensamt gårdshus för fest och fritidsaktiviteter. Takterrassen har en enastående utsikt över hela stan. I direkt anslutning till huset byggs förlängningen av nya tvärbanan. Det finns t – bana och buss bara några minuter från huset. Åker du bil är E4 och E18 några kilometer bort. Mitt emot Central Hub har du Kista Galleria med 180 butiker, restauranger och caféer samt biograf, bowling och gokart är Kista Galleria en av landets största. Köpcentret erbjuder 2 500 parkeringsplatser. I området finns restauranger, grundskola, Järvafältet, vandringsleder, fotbollsplan, utegym, torghandel.

Modernt och väldesignat med Brooklynkänsla

I Central Hub bygger vi ett till fyra rum och kök. Välplanerade, moderna och väldesignade lägenheter. Vi har genomgående goda materialval med hållbara koncept. Projektet miljöcertifieras enligt Svanen renovering vilket innebär att det ställs krav på allt från energiförbrukning och hållbara materialval till trivsel i form av till exempel dagsljus. Kista omnämns idag som Stockholms IT-kluster med stora IT bolag på plats. Området genomgår en stor förändring där kontor blandas med bostäder och service. Tack vare Kistas goda kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg, flygbussar, motorvägarna E4:an och E18 samt så småningom tvärbana har området enorm potential.

Stockholms första Svanenmärkta renoveringsprojekt

Med möjligheten att bevara och återbruka en tidigare kontorsbyggnad, i stället för att riva och bygga nytt, vill vi arbeta hållbart och försöka skapa ett så klimatsmart hus som möjligt. Rent tekniskt innebär det att man behåller kontorshusets stomme och uppdaterar med moderna installationer. Både byggavfall och inredningsdelar ska inventeras, sorteras och återanvändas så långt det är möjligt. Gipsväggar från kontoren kan till exempel återanvändas för uppbyggnad av lägenhetsväggar, medan befintliga belysningsarmaturer skickas till en firma som konverterar dem till LED som sedan säljs vidare. Andra planerade lösningar är återbruk av överskottsvärme från en kommande hyresgäst, som man vet genererar mycket värme.

Tidslinje

  1. Planeringsfas
  2. Säljstartat
  3. Produktionsstartat
  4. Inflyttningsklart
  5. Slutsålt
  6. Färdigställt

Om Klövern

Vår ambition är att bli ett av Sveriges bästa och ledande bostadsbolag som visar vägen för en hållbar utveckling.

Hållbarhet är en del av vårt DNA

Hållbarhet ska genomsyra alla delar av Klövern – hur vi tänker, hur vi jobbar, hur vi agerar och hur vi kommunicerar.

Anmäl intresse för projektet

Genom att anmäla ditt intresse får du löpande information om våra bostäder i projektet.